De viskar till mig

Författare

Lill Lindbäck

Välkommen!

De viskar till mig


Sidan 1

Hjälp mig! Hjälp mig!

Jenny vrider sig i sömnen och vaknar till. Med trötta ögon kisar hon ut i rummet. Gardinen gungar till, samtidigt ebbar viskningarna ut.

"Vem ska jag hjälpa", frågar hon sömndrucket, men får inget svar.

Genast somnar hon om. Drömmarna avlöser varandra. Plötsligt är hon inne i en skog. Granarna viskar ett namn. Hon lyssnar intensvit.

Hjälp oss! Hjälp oss!

rösterna är envetna.

Hjälp mig!

Orden gnisslar i hjärnan. Ljudet blir allt högre och hon vaknar, men det är knappt.

Jag är här.

En bild på en kvinna tonar upp. I sitt halvt vakna tillstånd ler hon igenkännande. Kvinnan ler inte tillbbaka. Bilden tonar bort.

Jenny sätter sig upp och försöker se kvinnan igen.

"Mamma?" Inget svar.

Vilken underlig dröm. Blicken går till klockan. Tre timmar har gått sedan hon la sig, vänder sig om och tittar efter Krille. Han har inte sovit i sin säng.

I hallen blinkar ett starkt ljus. Hon går upp för att titta vad det är. Kliver över kläder, som ligger


Sidan 2

på golvet och går ut i hallen. Slänger en blick in i vardagsrummet. Ingen är där. Tittar förvånat på datorn som står på vardagsrumsbordet, därifrån kommer det ett starkt blinkande ljussken. Går förbi badrummet, ingen, vidare till köket. Disken står fortfarande odiskad i diskhornet. Ett par glas finns kvar i skåpet. Hon suckar. Dricker ett gls iskallt vatten och kikar efter sin pojkvän.

Krille, hennes nye kille, är vakt på samma som hon arbetar på. På grund av deras respektiva arbete åker de oftahem tillsammans. De bor inte ihop, inte än. Jenny är servitris. Enligt henne är det ett hräligt yrke med tanke på alla människor som kommer och går.

Hon suckar djupt av känslor när hon tänker på honom. En snygg och vältränad kille, som går på gym flera gånger i veckan. Under en månads tid har även hon följt med och tränat, detta har redan visat sig bli ett bra resultat. Hon orkar mer på jobbet och har blivit piggare. Krille är en man hon börjar bli alltmer förtjust i. Med tanke på det ler hon när hon går in i vardagsrummet i tron att han står vid fönstret.

Ingen Krille.

"Krille?" säger hon dumt.

Blinkandet med det starka skenet fortsätter. En internetsida är uppe, blicken går först till klockan. Den är sex på morgonen. De kom hem sent, men han ville sitta uppe en stund.