Thriller

Författare

Lill Lindbäck

Välkommen!

NÄR SKYMNINGEN FALLER

Del 2

Tårarnas DoftPågående manus

Klart i slutet på året

BRINNANDE FÄLT

Den långa maran


Journalisten Karin är hos sin väninna Anna på tjejfest. Alla ska sova över. Under festen kommer det fram Anna har gjort en upptäckt i skogen. Nästa dag undersöker tjejerna detta och upptäcker något de inte borde ha gjort. Som journalist tar Karin reda på mer. Under tiden blir hon skuggad! Karin följer spåren hon får fram i Göteborg och dessa leder till Thailand. I boken får vi också följa Karine, hennes familj och liv.


Storlek 150x210mm

Sidor 214

FOTOT

Den långa maran


Bea är på väg till sin väninna som ska ha en tjejträff under en helg. Under första kvällen är de ensamma, senare berättar Anna om ett skrik och en man i skogen som tittade efter henne. På morgonen går de tillsammans där Anna såg mannen. Med sig har de en kratta. Efter en kort stunds sökande finner de något som liknar en grav, dessutom hittas en liten handväska med en legitimation i. De kommer överens om att forska i saken och gör en hemsk upptäckt.


Storlek 150x210mm

Sidor 218

UPPTÄCKTEN


På kvällen tar Anna en joggingtur i skogen. Tankarna går bland annat till tjejfesten som hon ska ha under helgen. Andetagen är tunga och som alltid förbannar hon sig själv för att inte träna tillräckligt. Spadtag hörs i skogen. Förvånat stannar hon till, tar sedan några joggingsteg, men plötsligt klyvs den stilla sommarkvällen av ett djuriskt kvinnoskrik. Av chock och rädsla står hon still och lyssnar intensivt. Allt är tyst. Inte ens fåglarna kvittrar. Svett rinnger ner i ögonen och det svider djävulskt, hon blinkar frenetiskt och råkar se en man vid ett träd längre bort. Obehagligt till mods skyndar hon hemåt. Anna får en föraning att hon har upptäckt något hon inte borde ha gjort. Strax därpå går en man förbi ute på gatan. Är det samma man? Vem var det som skrek i skogen?


Storlek 150x210mm

Sidor 232

TÅRARNAS DOFT

.

Under ett restaurangbesök högst upp i en skyskrapa i Bangkok går väninnan iväg och kommer tillbaka, viskar om ryska män som sitter vid ett bord. Dessa liknar maffia.

Maffia, tänker Malin. Stora lampkronor hänger i taket. Prismorna gungar sakta i luftkonditioneringen, i solnedgången blir färgerna sagolika och ger regnbågens vackraste lyster. Taket glänser av dessa färger. Malins blick dras dit hela tiden. Något försöker komma fram ur minnet, något med glitter. Hon blundar. Ljud och röster försvinner bort. Plötsligt glittrar och brusar det ordentligt. Under ett par sekunder tappar hon andan, det bubblar runt henne. Skrik av rädsla ekar någonstans.

Barndomen är något hon alltid har undrat över. Vad hände när hon var liten? Ju närmare hon kommer sanningen, desto farligare blir det.


Storlek 110x180mm

Sidor 390


DEN ROSTIGA BUREN

Den långa maran


Lena har varit på resa med sina väninnor. Där råkar hon träffa en kille som blir intresserad av henne. Det visar sig att även han är svensk och kommer från Göteborg. Under en trevlig stund lämnar hon sitt telefonnummer. När hon åker därifrån vet hon att de aldrig mer kommer att ses. Själv är hon inte intresserad. Nyligan har hon slagit upp sin förlovning med sin kille som numer bor i Canada.Väl hemma i Göteborg ringer killen från semestern. Det visar sig att han är riktigt trevlig. Senare ringer hennes tidigare pojkvän. Under samtalets gång blir de ovänner. Lena slänger på luren, men ångrar sig. Telefonen ringer direkt. Det är killen, Jon, från Glasgow. Nu smälter hon som smör. Under månaderna som går ändrar sig den vänliga Jon. Nu sitter hon fast i ett spindelnät och kommer inte loss. 


Storlek 150x210mm

Sidor 338

FILMEN


Filmen handlar om en kvinna, Sara. Efter skilsmässa har hon och hennes exman delad vårdnad om deras två barn. Boken börjar med en tjejfest. Under denna fest och strax därpå börjar en mardröm, som hon först inte förstår, men senare kommer att undersöka. I samband med detta åker grannarna iväg på en restresa. Familjerna har umgåtts i flera år och blivit goda vänner. Sent en kväll går Sara över till dem och vattnar deras blommor. I deras bokhylla står mängder av filmer, dessa laddar mannen i familjen ner från nätet. Sara lånar en romantisk film. Filmen börjar underbart, men när den fortgår blir hon först osäker och sedan skrämd, den yngsta skådespelaren känner hon igen. Filmen är något helt annat än hon trodde. Chockad över vad hon har sett börjar hon misstro grannarna. Eftersom Sara har problem med alkohol, vilket hon själv inte tycker, är det få som tror henne. Ju mer hon undersöker omständigheterna kring filmen, desto värre blir det. Filmen får förödande konsekvenser för henne, men detta blir också början till ett nytt liv.


Storlek 150x210mm

Sidor 222