Om

Författare

Lill Lindbäck

Att skriva manus till böcker eller kortromaner är fantastiskt roligt och givande, men mitt egentliga arbete är på ett äldreboende där jag är undersköterska på natten.

Få i Sverige har möjlighet att skriva på heltid. Naturligtvis är det min dröm att kunna skriva varje dag. Tänk att ha sitt arbete i hemmet, fixa mat under tiden som datorn står på köksbordet. Nya idéer skrivs ned, jag vispar i såsen, kreativa tankar fyller huvudet. Ord och meningar fyller dokumentet. En historia börjar byggas upp, men så börjar det lukta i köket. Såsen! Den har bränts fast i gryten. Detta har hänt flera gånger. Men det finns också de gånger som historien i boken är som mest spännande, för mig, en blick går till klockan, hoppsan, min man kommer hem om fem minuter.

Så såg min vardag ut, men jag blev väldigt stressad av det. Fick planera om. När jag arbetar natten skriver jag inget och när jag är ledig kan jag skriva, men avslutar i tid eller gör maten mycket tidigare.

 

För övrigt är jag gift, har inga barn, älskar naturen, tar gärna med mig kameran ut. Mina intressen är resor, trädgård och även rensa ogräs, det är för mig en underbar värld, då exploderar jag i kreativa idéer.

 

Hur jag än skriver blir det mest i thrillers, ett drama skrev jag ihop ganska fort. Många gånger kliver jag över och är inne på det mediala. Dessa böcker kallar jag för thriller medialt. Jag har gått på medial utveckling och har även tränat på healing, där jag har fått till mig en hel del som inte har varit i denna värld - se boken, "I en annan värld", drama. Därför vill jag tacka Diana Wahlborg som har Själens Oas i Göteborg, för alla samtal. Har tyvärr tagit paus från vidarutveckling inom det mediala hos Diana Wahlborg. På grund av tidsbrist. Vid intresse se vidare: www.sjalensoas.com.

 

Jag har många projekt i mitt huvud, men dessa får jag plocka ner till senare tillfälle. Jag älskar att sjunka ner i min fåtölj, ha datorn jämte mig och bara koppla av - framför teven oftast blir det filmer, men också gärna dokussåpor med kreativa handlingar, som Project Runaway eller något slag av mat och bakning, vilket jag inte är bra på. En annan avkoppling framför teven är spindelharpan, jag måste slå mina egna rekord. Övriga spel hinns inte med.

 

Jag har mycket idéer om både noveller som kan skickas in till tidningar och lusten att skriva mina kortromaner. När ska jag hinna? Som sagt, jag har mina idéer. Tiden folk!!!

 

Tack

 

Ett stort tack till alla som har hjälpt och stöttat mig genom åren. Att skriva en bok går inte på ett par timmar, det ligger lång tids arbete bakom. Till min man; du har tagit fina foton till omslag och du har lyssnat många gånger på mig. Marita, Ingmarie och fler därtill som har läst och tyckt till. Harriet och Carina, två av mina kusiner, som genast köpte böcker av mig. Till dig Harriet som kom och besökte mig när jag var på Nossebro Marknad - ett stort tack. Till mina underbara vänner Marianne med sina tre vuxna barn, tusen tack till er, Nicky, Johanna och Bobben. Till min lillebror Billy som besökte mig på bokmässan. Kramar till er alla.

 

Lill Lindbäck skriver:

Jag skriver av hjärtats lust. Hur jag än gör går manuset över i thrillerform, förutom en bok som blev ett drama. Jag skriver även thriller i mediala tecken.

 

När kreativiteten sätter fart blir mycket nedskrivet i datorn. Hösten 2014 började jag skriva kortromaner och tänker fortsätta så ett tag. Alla de där minnesanteckningarna skulle vara roligt att få publicerat. Böcker tar, som du förstår, längre tid att skriva. Många har dessutom fullt upp och då är det bekvämt med en bok som går fort att läsa. Min dröm är att du som läser boken får en stund med spänning och avkoppling. Självklart hoppas jag att du älskar min bok/böcker.

 

Jag finns på facebook och bland annat "författare på facebook". En gång skrev jag till dem som skriver science fiction att de är fantastiska. Hur får de ihop dessa historier? För mig är det verkligen en fråga. Vilken fantasi! Samma natt drömde jag en dröm. Naturligtvis om sniglar, eftersom jag då hade mängder av dem i trädgården, detta blev till en novell. Sniglarna skulle ta över världen. I detta manus ska det läggas till mer text, för jag vill även ha en kortroman på denna. Tyvärr, tid saknas för tillfället.

Min nya slogan: Vi kan mer än vi tror.

Det här ordspråket tycker jag om:

 

Försök och du kan vinna allt!

Grekiskt ordspråk

 

 

Här är mina tankar:

Försöker man inte kan man heller inte vinna, inget är gratis. Man måste vara beredd på ett hårt arbete. Alla som har startat något eget, något de trott på vet att det stämmer in på blod, svett och tårar. Alla lyckas inte. Kanske inte jag heller, men jag har försökt. Därför har jag vunnit en hel del.